Do things with passion or not at all

Mijn verhaal

Al vanaf mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door de menselijke psyche en de kracht ervan. Sinds het afstuderen als Bedrijfspsycholoog werk ik al ruim 10 jaar in HR-functies waarbij ik duizenden mensen interviewde, begeleidde en coachte. Het beste in iemand naar boven halen was en is nog steeds mijn grote passie.

Toen ik op 29-jarige leeftijd geconfronteerd werd met een aantal tegenslagen en de beperkingen van mijn fysieke lichaam, werd ik getriggerd om ‘the bigger picture’ te onderzoeken. Ik ging me verdiepen in een holistische levensstijl, waarin gezonde voeding en spiritualiteit een cruciale rol gingen spelen.

Tijdens mijn bewustwordingsproces schoolde ik me bij tot orthomoleculair voedings- en gezondheidscoach en yoga teacher. Ik volgde ook enkele meditatietrainingen en las vele boeken over holistische gezondheid, mentale veerkracht, coaching en groeien op zielsniveau. Tijdens deze periode maakte ik twee serieuze transformaties door. Voor mij is persoonlijke groei dan ook één van de hoofdpijlers in mijn leven.

Mijn ervaring als psycholoog en coach -zowel particulier als in de bedrijfswereld- gecombineerd met eigen ervaringen en continue bijscholing, zorgen ervoor dat ik een brede kijk heb op mentale, fysieke en emotionele gezondheid.

Binnen Yinsana Coaching combineer ik mijn passie voor gezondheid, coaching en persoonlijke groei binnen een holistisch totaalconcept. Of je nu wil werken aan een betere fysieke gezondheid, het hoofd wil bieden aan stress, vragen hebt rond zingeving, of stappen wil nemen naar een zinvollere carrière, ik help je hiermee met plezier verder.

Liefs, Sofie

gezondheid

Holistische gezondheid is een samenspel van voeding, leefstijl, positieve mindset en het volgen van je hart, intuïtie en zielsmissie. Samen met jou zoek ik de juiste ingang naar de meest stralende versie van jezelf.

Authenticiteit

Iedereen is uniek en heeft een bijzondere set aan talenten en waarden en ik help deze graag naar de oppervlakte brengen. Het is belangrijk om trouw te blijven aan je kern. “Be yourself, everyone else is already taken”.

Autonomie

Het in je kracht staan en weten wat écht belangrijk voor jou is, is cruciaal om je dromen te kunnen manifesteren. Dit betekent leren grenzen stellen, assertief zijn en jezelf de nodige zorg en ruimte gunnen.

Verbinding

Wanneer je leeft vanuit je hart en buik, dan zal je meer ‘flow’ en minder stress voelen. Door te zakken van je hoofd naar je lichaam ben je meer ‘aanwezig’ en zal je meer innerlijke rust en balans ervaren.

Who looks outside dreams,
who looks inside awakens

Who looks outside dreams,
who looks inside awakens

Opleidingen

Jaar Opleiding
2022 Jaartraining Sjamanistische Healing (The Key of Life)
2021 Stress & Burn-out Adviseur (YourCoach)
2020 Yin Yoga: Myofascial Release & Acupressuur (Studio Stil)
2020 Huidmicrobioom en leefstijl (BIOK)
2020 Integrale Coaching Essentials (YourCoach)
2020 Master Klinische Psychologie (FOD Volksgezondheid)
2020 Cellulaire ontgifting, keto detox en immuniteit (BIOK)
2019 Yin Yoga teacher training & Chinese geneeskunde (Studio Stil)
2018 Vipassana meditatie training (Dhamma Pajjota)
2017 Mental Training -Techniques for Optimizing Potential (Defensie)
2016-2018 Orthomoleculair voedings- en gezondheidscoach (BIOK)
2016 Luchtvaartpsychologie- en fysiologie (KMS)
2014 Sportpsychologie (NTI)
2007-2008 Postgraduaat Marketing (Vlekho)
2001-2007 Master Bedrijfspsychologie (Ugent)
UPCOMING

Melissa M., 33

Sofie staat voor een gezonde levensstijl waarin plantaardige voeding, beweging en balans centraal staan. Ze ging samen met mij op zoek naar een haalbare switch in mijn eetpatroon, na het in kaart brengen van mijn intoleranties. Ze begeleidde me ook tijdens een detox sappenkuur. Ik heb merkbaar meer energie en minder spijsverteringsproblemen. Sofie hielp ook meedenken over de manier waarop ik aan sport kon doen, rekening houdende met mijn blessures. Ik ervaar momenteel ook veel meer innerlijke rust door de yoga- en meditatietips die ik meekreeg. Als je op zoek bent naar een gezondheidscoach die je inspireert, motiveert en superhandig advies en praktische tips geeft, dan ben je hier aan het juiste adres!

Kevin V., 41

Ik volgde yogales bij Sofie omdat ik hinder ondervond aan de rechterkant van mijn lichaam tijdens competitiewedstrijden hardlopen. Haar duidelijke instructies zorgden ervoor dat ik de stretch in het juiste doelgebied kon voelen. Na de yogales was ik helemaal ontspannen, had ik het gevoel dat ik minder stijf was en dat er meer ruimte was gecreëerd in mijn rug en tussen mijn schouderbladen. Sofie legde ook terecht de link naar de organen die in verbinding staan met mijn klachten. Ze heeft een enthousiaste, positieve en open houding en ze getuigt van veel kennis in haar vakgebied. Ze gaf me ook tips rond supplementen en yogatools, wat haar holistische stijl typeert.

Charlotte C., 32

Sofie is een expert op vlak van sollicitatiecoaching. Ze bracht mijn sterktes en werkpunten aan de oppervlakte en gaf concrete tips over hoe ik die het best kon overbrengen met respect voor mijn eigenheid.

Haar stimulerende energie hielp mij om met een positieve ingesteldheid het gesprek in handen te nemen. De visualisatieoefening omtrent focus en een meer zelfzekere houding heeft enorm bijgedragen aan de positieve uitkomst van m’n sollicitatie. Daardoor kan ik nu vol enthousiasme aan een nieuwe carrièrestap beginnen!

Lena Kaliningondo, 29

Sofie is een aangename en begripvolle coach die vertrekt vanuit de persoon die ze voor zich heeft. De loopbaanbegeleiding was de uitgelezen kans om eerst mezelf te ontdekken om dan pas over te gaan naar wat de volgende stap is. Wat ik ook apprecieerde, is dat ik perspectief kreeg en de druk verlicht werd om nu alles al uitgedokterd te hebben.

Sofie heeft een gepersonaliseerde aanpak en heeft zich tijdens het hele proces heel erg betrokken getoond. Ik ben zeer tevreden over de loopbaanbegeleiding die ik gevolgd heb!